A Diadalszekér

 

Ebben a videóban a Diadalszekér lapját mutatom be röviden öt különböző kártyacsomagból. A készítőik egyébként azonos jelentésű lapokon mást emeltek ki, másképpen ábrázolták az eseményt. A hagyományos ábrázolás a Rider tarot-kártyán látható, amelyiken egy

szekér látható egy fehér és egy fekete szfinx-szel. A férfi egyenes tartása, a két szfinx különböző színe és az egész kép az egyensúlyt mutatja. Ha jól megnézed láthatod, hogy a kép két oldala teljes egyensúlyban van. A fák száma, a víz és a vár is megjelenik mindkét oldalon. Ez az a pillanat, amikor a győzelem után a hadvezér bevonul a várba. Bár van néha eltérés a legtöbbször két ló, két állat vagy két misztikus lény jelenik meg a képen. Ezek különböző színűek és a férfi és női egyensúlyról üzennek.

A „Wheel Of The Year” tarot-kártyán jobban látható, hogy a szekér éppen indulni készül. A Diadalszekér lapjánál a dolgok mozgásba lendülhetnek. Ezen a kártyán jól látható, hogy a Nap oly erősen süt ránk, amelytől elönt minket az optimizmus és a cselekvő erő.

A „Pagan” tarot-kártyán az látható, hogy egy hölgy éppen elakadt az autójával, de éppen megérkezett a segítség két férfi személyében. Tehát a Diadalszekér lapja azt is jelentheti, hogy ebben az élethelyzetben kaphatsz segítséget (onnan is ahonnan nem várnád), amelyet érdemes elfogadni. 

Nekem a legjobban „A tarot 78 ajtaja” csomag megjelenítése tetszik, amelyen egy rock sztárt láthatsz. Ezen a siker elismerés oldala van kiemelve, amikor nyilvános sikert aratsz és elismerik a teljesítményedet. Persze ennek megvan az árnyéka is, mint minden egyes lapnak és itt talán jobban meg is mutatkozik az ünneplő rajongók képében. Jelentheti tehát azt is, hogy függhetünk mások értékelésétől. Sőt önmagunkat is csak akkor tartjuk értékesnek, ha más pozitívan értékel. Ez ennek a lapnak a negatív oldala. A többi lapon is érezhető ez, azonban itt jobban megjelenik.

A „Romantic” tarot-kártyán, amely egy párkapcsolati csomag azt mutatja, hogy működj együtt a társaddal. Látható, hogy közösen végzik a munkát, közösen takarították be a termést és feltehetően hazafelé szállítják. Az együttműködés gyümölcsét láthatjuk, ahol mindenki megtette a magáét. Az egyensúly itt is fontos és erre nem csak a két igavonó fekete és fehér színe hívja fel a figyelmünket, hanem a kazal tetején lévő hölgy képében is megjelenik. Gondold csak el, ha rosszul mozdul leesik vagy leborul a kazal. Ha párkapcsolati jelentését tovább részletezzük, akkor az is jól látható, hogy a fehér színű szarvasmarha egy lépést tesz előre, miközben a fekete figyeli őt. Ez mit is jelenthet? Talán azt, hogy az egyensúlyra a nőnek kell jobban ügyelnie? Ennek eldöntését rád bízom a tapasztalat azonban ezt látszik megerősíteni.

Tehát a Diadalszekér lapja jelképezheti…

  • a sikert
  • az elismerést
  • a közös munkát
  • a segítőket
  • az egyensúlyt

Feladatként a legfontosabb az egyensúly megtartása, tehát ahogy a két szín mutatja, a férfi és női oldalt egyformán kell használnod. Tehát a logika és az intuíció együttműködve fog segíteni ebben a helyzetben tovább lépni. 

 

 

Hozzászólások

Ez nagyon jó! Több ilyet kérünk.

Hargitai Andi képe

Köszönöm  ez jól esett!

Néhány lesz még ízelítőnek.

Hargitai Andi

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.