Hogyan találd meg az egyensúlyod

A minap kihúztam az Álmok tarot-kártyából a Mértékletesség kártyáját. Bevallom őszintén, hogy nagyon megdöbbentett, amikor felismertem, hogy mennyi új információ van a képen. Igaz már eddig is lenyűgözött ennek a paklinak a képi világa, de rá kellett jönnöm, hogy még tartogat meglepetést bőven.

A képet nézve rájöttem, hogy mi kell ahhoz a bizonyos egyensúlyhoz.

A képen itt is egy angyal szerepel, ami utal arra, hogy ez a változás, a történés a szellemi szinteken indul el. Ezért is nem látható a fizikai világban ez a pozitív változás. Hisz a láthatatlanban kezdődik és bizony ez egy elég lassú, hosszan tartó folyamat.

A történés itt most nem víz öntögetés, hanem egészen más. A kép felső részén egy karikában tűz lobog. Ez jelzi a férfias energiákat, és magát a cselekvő erőt. Ami természetesen mindig kiárad, felfelé tör. A kép alsó felében pedig egy karikában a víz jelenik meg, ami a nőies energiákra utal, ami bizony a földhöz kötődik (nem véletlenül hívjuk anyaföldnek).
Tehát az egyensúlyi állapothoz szükséged van a tűz kiáradó, és cselekvő energiájára, vagyis tudnod kell cselekedni, ha eljön az ideje. Mikor jön el? Ezt mutatja meg a víz energiája, vagyis a nőies intuitív oldaladat. Ezért is van olyan nagy szükség rá. Hiszen enélkül bizony csak lobognánk, állandóan cselekvési kényszertől fűtve törnénk előre, mindig újabb és újabb kihívásokat keresve.

Ugye ismerős helyzet? Nézd csak meg, hogy ki hogyan viselkedik a munkahelyén és aztán otthon is. Bizony ennek az elemnek a túlsúlya miatt történik mindez.

A megoldás tehát, hogy a másik részt, a nőies lágy energiát is hagyjuk megnyilvánulni. Persze tudom, ezt könnyű mondani. Ráadásul azt hisszük, ha valaki lágy, akkor az gyenge is. Azonban ez nincs így. Mondok egy egyszerű példát, amelyet szinte mindenki ismer már. Gondolj most a tengerre amely lágyan hordozza magán a hajókat, de olykor felborítja és elnyeli őket a mélység. A víz hatalmas ereje és kitartása még a kősziklát is kivájja. Az egyetlen, ami miatt nem szeretjük: mert lassú. Ráadásul nem irányít, hanem folyik arra, amerre lehetősége van. Hát hölgyeim, ezt el kellene fogadni. Arra menni, amerre az érzéseink vezetnek és nem nekünk irányítani az eseményeket.

Tudom, tudom, könnyű kívülről kibicelni más életét.

Igazad van, valóban könnyű.

Miért veszem mégis ehhez a bátorságot?

Azért, mert én már megtettem. Ezért is próbálok szólni, hacsak halkan is, ennek a fontosságáról.

Emlékszem nekem ez a mondat segített, amit véletlenül olvastam egy könyvben jó néhány évvel ezelőtt: "Ha nem te vezetsz, akkor téged vezetnek." Ez bizony olyan felismerés volt számomra, ami egész más irányt adott a gondolataimnak, és a cselekvéseimnek. Szóval ha nem akarok mindent kontrollálni, akkor vezetnek.

Kik vezetnek?

Hát az Égiek. A Sors, Isten, Angyalok, az Univerzális Rend vagy amit te érzel magasabb hatalomnak. Ők pedig más perspektívából látnak, így nagyobb eséllyel fognak a helyes útra terelni. Persze bizalom, és Hit nagyon kell hozzá. Talán csak ezzel van a baj, ugye? Ez az ami nem a biztonságos körülmények között születik meg, hanem tapasztalás útján. Ahogy a mondás tartja: Zuhanás közben nincs ateista. Azt hiszem, hogy ehhez nincs mit hozzátenni.

Visszatérve a képünkhöz és az angyalhoz, látható még a két elem között egy szivárvány is. Ez a szivárvány köti össze a tűzet és a vizet, a két energia megnyilvánulását. Ez egy láthatatlan út, ami akkor lesz láthatóvá, ha eső esett. Mit jelent ez?

Ahhoz, hogy valami pozitív elinduljon, esnie kell, tehát nehézségek kellenek. Ugyanis ilyenkor mozgósítod a tartalékaid, és megpróbálsz más erőforrások, eszközök, lehetőségek után nézni. Ha pedig megoldottad, akkor jön az angyal, aki a rendet helyreállítva, terelget és elhozza számodra a pozitív eredményt.

Persze utal még a mértékek betartására is, amely szintén fontos. Nem elég, ha cselekszel és az érzelmeidnek is utat engedsz, mindezt mértékkel kell tenned, tehát nem túlzásokba esve. Akkor pedig garantált lesz az egyensúly elérése.

Összegezve tehát három dolog fontos:

  1. Használd a cselekvő erődet, tehát tegyél magadért amikor szükséges.
  2. Engedj teret az érzelmeidnek, mert azok adják a teremtő energiád hátszelét.
  3. A kettőt tartsd egyensúlyban: tehát ne cselekedj állandóan, és ne csak az érzelmeid vezessenek, ha éppen a logikádra van szűkség.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.