A Főpapnő lapjának három pillanata

A tarot-kártya Főpapnő lapja talán nehezebben érthető mint a többi. Ez jól láthatóan egy női lap, amely arról üzen, hogy passzívabban kell a cselekvéshez hozzáállni. Ezen a három ábrázoláson ül a Főpapnő és általában így mutatják be ezt az élethelyzetet.

Ehhez a helyzethez a tarot-kártya elsődleges tanácsa, hogy nem kell a cselekvést elkapkodni. Ez most nem az az időszak. Ezeknél a lapoknál mindenhol megtalálható egy könyv, a Rider-en hagyományosan a TORA tekercse van a kezében. A TORA szellemi útmutatások összessége tulajdonképpen. Ezzel arra utalnak, hogy amennyiben ezt a könyvet olvasod bölcsebbé válsz. Ebben az élethelyzetben az olvasás, az új ismeretek gyűjtése nagyon sokat segíthet.

A Főpapnő hagyományosan két oszlop (egy fekete és egy fehér) között van ábrázolva. A fekete a női a fehér pedig a női energiát mutatja. Ezek ebben az életszakaszban nagyon széthúzhatnak, hiszen amúgy is sokszor fordulhat elő, hogy a szíved mást súg, mint amit az eszed diktál. Erre hívja fel a figyelmedet, mert a benned lévő kettősség egyensúlyvesztése miatt nehéz lehet előrelépni ebben a helyzetben.

Gyakran előfordulhat ilyenkor, hogy úgy érzed döntened kell. Ezzel elérkeztünk a lap egy másik fontos üzenetéhez, amely a döntésekről szól. Figyeld meg a képen megjelenő függönyt, fátylat, amely miatt bizony nem látsz tisztán. A titkok a háttérben a függöny mögött maradnak, csak a megérzéseidre támaszkodhatsz. Ezért is van a képen a Hold mint női szimbólum kiemelve. A Rider-en a lábánál és a harmadik szeménél jelenik meg, a Weel Of the Year tarot-kártyán pedig a hold sarlóján ül a Főpapnő. A Hold a nőiség és az intuíció szimbóluma és mint ilyen arra utal, hogy itt bizony a megérzéseid fognak segíteni. A Főpapnő mint pap szellemi ember és arra is utal, hogy az olvasmányok, a tanulás a szellemi fejlődés fog segíteni.

A Romantic Tarot kettes lapján jól látható, hogy bár ez egy kimondottan párkapcsolati csomag, a hölgy egyedül van a képen. Ez jól mutatja, hogy ez az az időszak amikor nem a társunk, a párunk az, akire az időnket fordítjuk, hanem a saját fejlődésünk van a középpontban. Jól mutatja a kalapján lévő fátyol is, hogy most vissza kell vonulnod kicsit, ki kell zárnod a külvilágot, na nem teljesen, hiszen a fátyol azért átlátszó és a körülötted lévő eseményekről értesülsz. Mégis a fátyol kicsit meghittebbé teszi ezt az egyedüllétet. Így kicsit megnyugszol és amikor kibújsz a fátylad mögül, akkor tisztábban szemlélheted az eseményeket.

A lap negatív oldala a döntésképtelenség, a kételyek. Jól megjelenik a kettősség a két oszlopban és kétely merül fel magában a lap nevében is, hiszen nőkből nem lehettek papok.

Amikor ezt a lapot húzod, akkor legyél nagyon óvatos, ne legyél elhamarkodott, tanulj, olvass, figyelj a megérzéseidre és arra, hogy mit beszélsz.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.